چاپ خبر
دبیرستان ماندگار البرز سه‌شنبه, ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
عرفان فتحی، نخبه البرزی، برنده جایزه بهترین اختراع در مسابقات ربوکاپ جهانی Robocup 2024 Netherlands گردید + (متن مصاحبه)
 
 
عرفان فتحی، نوجوان نخبه البرزی، که امسال دانش آموز پایه دوازدهم دبیرستان ماندگار البرز است؛ در سال گذشته درحالی مقام اول رشته شبیه سازی دوبعدی استارتر مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران گردید و سرتیفیکیت شرکت به عنوان کمیته فنی، در این دوره از مسابقات را کسب کرد که اولین عضو زیر ۱۸ سال کمیته فنی مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران به شمار می رود.
کسب مقام اول رشته شبیه سازی دوبعدی فوتبال استارتر در مسابقات بین المللی ایران اپن و شرکت در بخش دانشجویی همان لیگ در سال پیش از آن نیز از دیگر افتخارات عرفان فتحی می باشد.
 
نوجوان نخبه البرزی که پس از سه سال درخشش موفق شد
برنده جایزه بهترین اختراع در مسابقات روبوکاپ جهانی (Robocup 2024 Netherlands) گردد.
 
کسب این موفقیت مقتدرانه را به عرفان فتحی و خانواده بزرگ البرز تبریک عرض می نماییم.
 
 
 
 
 
 
متن مصاحبه با عرفان فتحی
(زمان انجام مصاحبه: سال1402 پس از کسب مقام اول رشته شبیه سازی دوبعدی استارتر مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران توسط عرفان فتحی)
 

1. مسابقات بین المللی ربوکاپ چیست و ارتباط آن با مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران اپن چیست ؟

ربوکاپ یک مسابقه بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی است که هر ساله در کشورهای مختلف برگزار می‌شود. این مسابقه شامل چندین دسته‌بندی مختلف از جمله ربات‌های هواپیما، زمینی، فوتبالیست و... است که شرکت‌کنندگان باید با استفاده از تکنولوژی‌های رباتیک مسائل و چالش‌های مختلف را حل کنند. هدف نمادین ربوکاپ پیروزی تیم فوتبال روباتهای انسان نما در سال ۲۰۵۰ (میلادی) در رقابت با برترین تیم فوتبال همان سال است ولی هدف آن به‌طور کل توسعه دانش روباتیک و هوش مصنوعی است و هرساله مقاله ها و پژوهش های ارزشمندی دراین زمینه  توسط تیم های شرکت کننده ارائه می شود که در آرشیو این مسابقات قرار می گیرد .

مسابقات بین‌المللی ربوکاپ ایران اپن نیز یکی از شاخه‌های ربوکاپ است که در ایران برگزار می‌شود. این مسابقه نیز به همان اصول  و قوانین ربوکاپ جهانی پایبند است و شرکت‌کنندگان ایرانی فرصتی برای شرکت در یک رقابت بین‌المللی در زمینه رباتیک دارند.

 

    2. مسیر قرارگیری شما در این زمینه چطور بود و چند سال طول کشید تا به این مهارت ها دست پیدا کنید؟


شروع این هدف بزرگ در زندگی من از یک آزمون شروع شد که برگزارکننده آن پژوهش سراهای شهر تهران بود . بعد از شرکت در آزمون و قبول شدن ، این مراکز آموزشی دوره های یادگیری زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس را برگزار کردند و من از روی علاقه شخصی در کلاس ها حضور فعال داشتم. این دوره حدود دو سال به طول انجامید . بعد از اتمام دوره برنامه نویسی وارد محیط شبیه سازی دوبعدی فوتبال شدم و این دوره از اموزش ها هم حدودا 6 ماه طول کشید.

 

   3. مقام هایی که موفق به کسب آنها شدید چه هستند و چطور در این مسیر موفق شدید ؟
 

همانطور که پیشتر گفتم علاقه من به زمینه رباتیک و هوش مصنوعی مسیرم را برای موفقیت هموارتر می کرد . بعد از اتمام دوره ها برای اولین بار در مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران اپن شرکت کردم و در سال اول موفق به کسب مقام 6 ام در بین 23 تیم شدم و جایزه بهترین ساختار برنامه نویسی را بین تیم های شرکت کننده کسب کردم .

این موفقیت برای ادامه راهم کافی بود ، در سال بعد قوی تر تلاش کردم و مقاله های بسیاری مطالعه کردم . در این راه تصمیم گرفتم فراتر فکر کنم و جدا از شرکت در بخش دانش آموزی به رقابت با دانشجویان نیز بپردازم . نتیجه تلاش هایم در سال 1402 به بار نشست و موفق به کسب مقام اول در رشته شبیه سازی دوبعدی دانش اموزی فوتبال شدم . در این سال همراه با شرکت در این سری از مسابقات ، درمسابقات بین المللی ربوکاپ هم شرکت کردم و با رویا های بلند پروازانه خودم موفق به کسب مقام اول در این دوره از مسابقات که در شهر بوردو فرانسه برگزار میشد هم شدم و درراستای آن موفق به ثبت مقاله هوش مصنوعی خود در مدارج بین المللی همچون دانشگاه کرنل آمریکا و آرشیو سازمان بین المللی ربوکاپ شدم .

علاقه و مقام هایی که کسب کردم مورد توجه کمیته فنی و برگزاری این مسابقات شد و من در سال 1403 به عنوان اولین عضو زیر 18 سال کمیته فنی تاریخ این مسابقات نیز انتخاب شدم و در این دوره از مسابقات از طرف موسسه فرهنگی هسته ای کشور مورد حمایت قرار گرفتم . همچنین موفق به تکرار قهرمانی خود در سال 1403 ، 18 امین دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ ایران اپن شدم .

از دیگر موفقیت های ارزشمند تلاش هایم، توجه بنیاد ملی نخبگان کشور به من بود، در سال 1402 ریاست این سازمان در راستای مقام های کسب کرده ام از من تقدیر کرد و تسهیلاتی به من ارائه کرد. یکی از این تسهیلات  کمک به پروژه های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور است .

 

4. این رشته چه آینده شغلی دارد ؟

رشته رباتیک و هوش مصنوعی به علوم کامپیوتری و فناوری اطلاعات مرتبط است و زمینه‌ای پردرآمد در دنیای امروز به شمار می‌رود. از این راه، افراد می‌توانند مهارت‌های لازم برای مدارج شغلی بالا را کسب کرده و به عنوان متخصصان در حوزه‌های مختلف به کار گرفته شوند.

 
 
 
 
به امید موفقیت عرفان فتحی عزیز و همه نخبگان البرزی و آینده سازان ایران عزیزمان
 
 
 
 
انتهای پیام/.